Jennifer Wakefield (arkiv) Foto: Bildbyrån

Målfyrverkeri av Linköpingsstjärna

Uppdaterad
Publicerad

Jennifer Wakefields återkomst till Linköping har blivit ett jättelyft. Den kanadensiska landslagsstjärnan grejade 5-1-segern i riksserien över Sundsvall på egen hand då hon gjorde fyra mål och spelade fram till ett.

Wakefield gjorde comeback hos det regerande mästarlaget i seriefinalen mot Djurgården (vinst med 4-0 i onsdags) och har gjort sex mål på två matcher.

Hon inledde säsongen med Borås HC:s herrlag, innan hon återvände till gamla klubben Linköping. Väl tillbaka har hon alltså gjort succé.

Linköping utökade serieledningen till fyra poäng före nya tvåan Luleå som dock har två matcher färre spelade. Luleå vann toppmötet mot Djurgården med 2-1 och passerade Stockholmslaget i tabellen. Christa Alanko sköt det matchvinnande andra målet i en match som Luleå dominerade och vann skotten med 33-15.

Jumbolaget SDE skrällde och vann borta över Leksand med 3-2 efter straffar sedan Amanda Helgöstam avgjort. Det var SDE:s tredje seger på 16 matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.