Malmö Redhawks tog femte raka segern. Foto: Bildbyrån.

Femte raka för Malmö

Superform för Malmö efter femte raka vinsten.

Men jättesvacka för Luleå efter femte raka förlusten.

– Vi lägger krokben på oss själva, säger Erik Gustafsson till C More.

På hemmais mot Luleå vann Malmö med 5–3 i SHL. Efter ett avgörande målryck i mittperioden.

Då gick Redhawks från en 1–0-ledning till ett övertag med tre mål. Där det fram till 4–1 kom när det var sexton sekunder till periodvilan. Rappt passningsspel i power play när Adam Johnson satte sitt sjätte mål för säsongen, assist av Lars Bryggman.

I sista perioden minskade gästerna försprånget snabbt. Petter Emanuelsson reducerade efter 38 sekunder, och sedan såg Nils Lundkvist till att det bara skiljde ett mål med ett välplacerat skott vid bortre stolpen.

Första gången sedan 2017

4–3, och Luleå radade upp kvitteringsmöjligheter. Men antingen lyckades de inte överlista Lars Volden igen, eller så prickade de ribban. Och i stället säkrade Emil Sylvegård segern för Malmö med slutresultatsmålet 5–3 i öppen kasse.

– På något sätt håller vi lugnet de sista tio minuterna. Riktigt skön vinst, säger matchvinnaren Sylvegård till C More.

Vinst för Malmö som för första gången sedan 2017 har fem raka vinster i SHL. Medan seriefyran Luleå fortsätter tappa i tabelltoppen efter femte raka förlusten.

– Vi lägger krokben på oss själva, det går inte att spela i 20 minuter av 60. Jag tycker egentligen att de inte skapar någonting på egen hand, utan det är våra misstag som gör att de får målchanserna, säger Luleås lagkapten Erik Gustafsson.