Malmö föll i första matchen utan Fagervall

Malmö Redhawks gjorde sin första match efter att Joakim Fagervall fått sparken.

Då föll skåningarna hemma mot Leksand.

Skyttekungen Max Véronneau blev hjälte när han gjorde sitt 20:e mål för säsongen i 2-1-segern.

Ett stjärnspäckat Malmö har haft en tung säsong i SHL och parkerar på tolfte plats i tabellen.

Under måndagen fick styrelsen nog och sparkade tränaren Joakim Fagervall.

Så när Leksand gästade Skåne under tisdagen leddes laget istället av de tidigare assisterande tränarna Pär Styf och Tomas Kollar.

Men det gick inget vidare.

Skyttekungen först till 20

Leksand tog ledningen i första perioden genom Emil Heineman och bara knappt minuten in i mittperioden sköt Max Véronneau in tvåan i en snabb spelvändning.

Därmed blev han första spelare i ligan att nå 20 mål den här säsongen.

Ett vilt kämpande Malmö försökte och försökte men lyckades inte överlista målvakten Kasimir Kaskisuo förrän 2.33 återstod av matchen genom Carl Söderberg.

Då var det försent. Hemmalaget orkade inte hitta fram till en kvittering utan Lekand kunde vinna med 2-1.

– Avslutningen är bra från vår sida. Vi ger oss själva chansen i tredje och trycker på rejält och är nära kvittering. Jag tror på laget och hoppas supportrarna är med oss, säger Malmös Fredrik Händemark i C More.