Malmös damlag har värvat friskt inför kommande säsong. Foto: Malmö Redhawks

Malmö Redhawks gör storsatsning – siktar på SDHL

Publicerad

Malmö Redhawks gör en storsatsning på damlaget. Man har bland annat värvat sju spelare från Danmark och målet på sikt är att nå SDHL. – Vi vill inte ha ett damlag bara för att ha det, vi vill göra något riktigt bra av det, säger Tomas Kollar i ett pressmeddelande.

Malmö startade sitt damlag för bara två säsonger sedan och året som var slutade man femma i Damettan södra. Vid flera matcher har laget haft få spelare att tillgå och därför tvingats spela med bara två femmor. Men i ett pressmeddelande skriver klubben att en förändring är på gång – Sydsvenskan var först med att rapportera att Malmö inför den kommande säsongen gör en satsning på damlaget och man har bland annat värvat sju spelare från Danmark.

– Vi har haft en startsträcka på två säsonger, men med den här satsningen tycker jag verkligen att vi visar att vi tar nästa steg. Nu kommer vi att etablera damhockeyn ordentligt. Vi vill inte ha ett damlag bara för att ha det, vi vill göra något riktigt bra av det, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior & Dam, i ett pressmeddelande.

Hoppas värva ytterligare

I nuläget består truppen av 18 spelare, elva som fanns med förra säsongen och sju spelare som är nyförvärv från Danmark. Spelarna det handlar om är backarna Malene Clarin Frandsen och Emma Jensen samt forwards Mia Bau Hansen, Natalie Perry, Signe Sass Jensen, Josephine Martini Asperup och Julie Jensen. Kommande säsong är målet att vara i toppen av Damettan södra men på lång sikt vill man nå SDHL.

– Någonstans finns det en strävan att nå SDHL, men vi ska inte stressa. Vi ska göra rätt saker på vägen och sedan får vi se vart det landar, säger Kollar.

Malmö hoppas kunna knyta till sig ytterligare spelare till truppen som kommer att tränas av Jonathan Salman som är ny huvdtränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer