Trots stjärnfallet – Malmö starkast mot Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Det var i avsaknad av Fredrik Händemark, Henrik Hetta och Emil Sylvegård – alla tre avstängda – som Malmö tog sin an Djurgården hemma i Malmö Arena. Men Redhawks visade att de klarar sig bra även utan sina nyckelspelare och vann med 3-1.

Malmö har utan tvekan flest utvisningsminuter i SHL hittills den här säsongen. Ändå var det Djurgården som stod för flest utvisningar i första perioden, totalt tre stycken, men utan att Malmö lyckades skapa farliga lägen i power play.

Mållöst i första, bäddade för en mer spännande andra period. 27 minuter in i matchen kom första målet, när Tobias Ekberg snyggt spelade fram Johan Olofsson som satte 1-0 för Malmö.

– Jättebra pass av Ekberg, vi har tränat på det faktiskt. Han skjuter hårt i mitten och jag drar. Jag fejkar skott för att få ner målvakten och sätter den högt innanför ramen, säger målskytt Johan Olofsson till C More.

Malmö briljerade i tredje

Djurgården kvitterade drygt sju minuter senare genom Emil Bemström, hans 16:e mål för säsongen. Men sedan i tredje period var det Redhawks för hela slanten.

Frederik Storm tryckte in 2-1 och Olofsson fortsatte att imponera genom en vacker assist när Lars Bryggman satte 3-1 till hemmalaget i 50:e minuten. Ett resultat som höll sig in i mål.

– Jag saknade det där påslaget. Passningarna satt inte och vi var dåliga i närkampsspelet. Man måste vara mer ”på” i SHL, vi var inte riktigt där ikväll kändes det som, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.

Djurgårdens segersvit bruten

På torsdag möts lagen igen i returmötet på Hovet.

Malmö hade inte vunnit på tre matcher när de mötte Timrå i helgen. En match Redhawks lyckades vända genom att göra tre mål inom loppet av 10 minuter, det sista i sudden.

För Djurgården var däremot kvällens match första förlusten efter fyra raka segrar, senast mot Brynäs med 3-0.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

3 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 1-1, 2-0
Malmö Arena, Malmö
Publik: 5941

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.