Nattsvart för Malmö – tappade till tionde raka hemmaförlusten

Malmö var på väg att bryta en nio matcher lång förlustsvit på hemmais. Sent in i Skånederbyt mot Rögle ledde de med 2-1, men i slutet vände Rögle till 3-2.

– Det är tungt. Jag tycker vi är bättre idag, säger Malmö-tränaren Tomas Kollar till C More.

Det var riktig derbystämning på isen då bottenlagen Malmö och Rögle möttes i ett Skånederby.

Malmö ville bryta sin enorma förlustsvit på hemmaplan och det var också de som tog ledningen fyra minuter in i den andra perioden.

Först gjorde veteranen Carl Söderberg, som inte har haft en bra säsong, 1-0 och bara åtta sekunder senare utökade man.

Det var Rögle-backen Vojtech Mozik som stod för en riktig bjudning och då kunde Carl Persson göra 2-0.

Några minuter senare reducerade Rögle genom Adam Engström.

Knappt sju minuter in i den avslutande perioden trodde Söderberg att han hade gjort 3-1 kort in i ett numerärt överläge. Men målet videogranskades och underkändes för en avsiktlig handrörelse.

Istället blev det de grönvita bortasupportrarna som fick jubla då Riley Sheen kvitterade till 2-2 med drygt sex minuter kvar att spela.

Matchhjälte för gästerna blev den 18-årige supertalangen Marco Kasper som satte 3-2. Nattsvart för Malmö som nu har tio raka förluster på hemmais.

– Det är de bästa fansen i Sverige. Perfekt, säger Kasper till C More.

– Det är klart att killarna är sjukt less. Det grinar emot just nu, säger Kollar.

Rögles Michael Kapla åkte in i sargen efter en tackling tidigt i matchen och kunde inte spela vidare.

Malmö är kvar på kvalplats, medan ett på förhand topptippat Rögle är elva i serien.