Skellefteå vände och vann mot Malmö. Foto: Bildbyrån

Superkedjan bakom Skellefteås vändning

Uppdaterad
Publicerad

Tillbakapressat borta och 2-0 i baken.

Tur då att man har en superkedja som gjort drygt 90 poäng så här långt.

– Det var härligt, säger assisterande tränaren Stefan Klockare till C More.

Malmö rivstartade och många i hemmaborgen vädrade en seger. Man ledde med 2-0 efter två snabba i powerplay. Men trots dominans i skotten (35-23) så släppte man in fyra raka mål och tappade matchen. Något som irriterade tränaren Peter Andersson.

”Slarvar bort det”

– Vi slarvar bort det i andra perioden när vi drar på oss utvisningar, vi får fem mot tre som vi inte tar tillvara på och sen får de powerplay. Där glider en stor del av matchen oss ur händerna. Vi kan göra 3-0 och 4-0 i första perioden, men det gör vi inte och då kan det gå så här, säger tränaren Peter Andersson.

Superkedjan avgjorde

Superkedjan i Skellefteå fortsätter att leverera. Tillsammans har man gjort drygt 90 poäng så här långt i SHL. Pär Lindholm gjorde själv 2-2 och 3-2 i boxplay. Symptomatiskt så satte  Joakim Lindström 5-3 i tom kasse, framspelad av Pär Lindholm och Oscar Möller.

– Det var härligt. Riktig slutspelskaraktär på det här. Det är en grym styrka killarna visar, säger Stefan Klockare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.