Tim Juel klev av skadad under match två. Foto: Bildbyrån

Målvakten inte med upp till Umeå – missar minst två matcher

Uppdaterad
Publicerad

Karlskogas målvaktsjuvel, Tim Juel, är inte med laget till Umeå.

Den rapporten lämnar klubbens rehabcoach, Håkan Persson.

– Han missar båda matcherna där uppe, säger Persson till SVT Sport.

Tim Juel har varit en viktig spelare för sitt BIK Karlskoga den här säsongen och inte minst under det pågående hockeyallsvenska slutspelet.

Han var högst bidragande till att värmlandslaget slog ut Västerås i kvartsfinalen och pressade Björklöven till en förlängningsseger i den första semifinalen.

Men i den andra semifinalen under tisdagen var Juel bara på isen i drygt 17 minuter av den första perioden innan han tvingades kliva av. In kom Stefan Steen som hade en kämpigare match som Björklöven till sist vann med 5-2.

Missar minst två matcher

Efter två matcher i Karlskoga vänder serien – som avgörs i bäst av sju – upp till Umeå för två matcher. Karlskogas rehabcoach, Håkan Persson, bekräftar för SVT Sport att Juel inte finns med på bussen upp.

– Han är inte med på resan upp till Umeå och kommer att missa båda matcherna där uppe. Vi har en ny statustagning på fredag med vår ortoped och sedan får vi ta det därifrån, säger Persson.

”Skador ingår”

Karlskoga har det tungt med skador och saknar några av sina tyngsta namn som är tänkta att leda laget. Men Persson menar att det inte löser något att tycka synd om sig själva, utan att andra i stället får kliva fram.

– Skador ingår och det vet vi. Vi har fler på skadelistan och det är lika tungt vem det än är som är borta. Nu är det andra som står och väntar på att få in och kriga. Men sedan är Tim förstås en duktig målvakt och varit de dessa matcher och över hela säsongen. Men nu får andra gå in och göra sitt jobb.

Match tre och fyra i semifinalserien mellan Karlskoga och Björklöven spelas under torsdagen samt lördagen. Det står 1-1 i matcher i bäst av sju

KLIPP: Här skadas Juel – får ledas ut (6 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.