Målvakts-Subban i ny Vegas-succé

Uppdaterad
Publicerad

Vegas Golden Knights tog fjärde segern på fem matcher.

Tacka doldisen Malcolm Subban för det som knäckte förra klubben.

– Det är en fantastisk känsla, säger han till nhl.com.

Malcolm Subban, bror till mer kände PK Subban, ledde Vegas till seger i sin debut när man slog Boston borta med 3-1. Därmed har Las Vegas-laget tagit fyra segrar på fem matcher.           

– Det är en fantastisk känsla. Jag har många vänner i Boston och hade fantastiska coacher. Jag är bara glad över segern, säger 23-åringen som värvades som free agent från Boston.

Marc-André Fleury vilades efter en hjärnskakning i matchen mot Detroit i fredags. Subban räddade 21 skott i matchen.

Bröt poängtorka

Oscar Lindberg gjorde andra målet för säsongen när han skickade in 3-1 i tom kasse, framspelad av William Karlsson som äntligen bröt sin poängtorka.

Lindberg skickade självsäkert pucken över hela isen och in i Boston-målet som Tuukka Rask hade lämnat.

Lagets första två mål, som kom i den andra perioden, gjordes av Alex Tuch och Vadim Sjipatjov. Det var båda spelarnas första mål i ligan och de utsågs till matchens bästa spelare. Vegas blev i och med segern första nykomling på 91 år att ta fyra segrar på de fem första matcherna.

Vegas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.