Mantas Armalis slog Olli Palola blodig – fick matchstraff

Målvakten Mantas Armalis fick ett hjärnsläpp och slog en helt oförberedd Olli Palola – som föll till isen och behövde ledas av planen.

Leksandsmålvakten fick matchstraff och Barometern rapporterar att Palola fördes till sjukhus.

– Det ser inte bra ut, säger Oskarshamns sportchef Oscar Alsenfelt till tidningen om statusen på Palola.

Se händelsen i spelaren ovan.

Det var en tajt situation framför mål där Oskarshamns Olli Palola försökte peta in sitt andra mål för kvällen. När pucken tagit sig ifrån målområdet gjorde Palola en spearing på Armalis (tryckte till honom med sin klubbspets) och Armalis reagerade direkt.

Palola knockades av Armalis och blev liggande på isen i flera minuter innan han hjälptes ut i omklädningsrummet. Finländaren var märkbart påverkad och hade svårigheter att resa sig upp.

Armalis åkte på matchstraff efter slaget.

– Det är ett överfall. Jag mår lite dåligt, måste jag säga. Han var inte direkt kontaktbar under pausen, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till TV4 Play.

”Ett vidrigt överfall”

SVT:s expert Jonas Andersson håller med Filander och tycker att Armalis slag bör resultera i en lång avstängning, speciellt eftersom Palola var helt omedveten om det kommande slaget och inkapabel att skydda sig själv.

– Det är ett vidrigt överfall! Visst, Armalis får en spearing i sekvensen innan, men han har tid att tänka efter. Lägg därtill att det innebär extra hög skaderisk när du slår med plockhandsken, som inte är vadderad på alla ställen. Detta sammantaget gör att jag anser att det ska rendera i en lång avstängning, säger Andersson.

Vann i förlängning

Leksand kommer från en tung period där de i lördags bröt en sju matcher lång förlustsvit. I kvällens match fick de en fin start mot Oskarshamn med en tidig 2–0-ledning. Men Oskarshamn kom tillbaka och kunde kvittera till 2-2 mot slutet av andra perioden genom Palola.

Knappt två minuter senare tappade Armalis fattningen mot just Palola.

Oskarshamn kunde inte utnyttja det följande numerära överläget eller fortsätta på det momentum de fick i andra perioden. Istället blev tredje perioden mållös och matchen gick till förlängning.

Väl där var Leksand vassast och Max Veronneau satte det matchvinnande målet.