Mantas Armalis stängs av fyra matcher efter attacken: ”Slog uppsåtligen”

Uppdaterad
Publicerad

Leksands målvakt Mantas Armalis stängs av fyra matcher efter attacken på Oskarshamns Olli Palola.

– Det var en sjukt olycklig träff, säger Armalis till SVT Sport.

Olli Palola tryckte till målvakten med sin klubbspets och då reagerade Mantas Armalis genom att knocka en oförberedd Palola under gårdagens SHL-match som Leksand vann med 3-2 efter sudden.

– Jag får en spearing i revbenen och domaren reagerade inte på det. Jag hade en back emellan mig och Olli, hade jag inte haft det hade det lika gärna kunnat bli en knuff. Jag ville bara markera, men det tar sjukt olyckligt, säger Armalis.

Tvingas böta

Disciplinnämnden skriver i sitt beslut: ”Även om Mantas Armalis förseelse föregåtts av detta är hans efterföljande val att uppsåtligen slå med plockhandsken i huvudet på motspelaren inte försvarbart. Agerandet är bestraffningsbart och bör föranleda en avstängning.

Efter en helhetsbedömning av omständigheterna bestäms avstängningens längd till en tid som bedöms motsvara fyra matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.”

”Det är utagerat”

Bötesbeloppet är satt till 26 875 kronor.

– Straffet är rimligt. Det är en ful aktion av mig, säger Armalis.

Palola fördes till sjukhus och var kvar över natten med en konstaterad hjärnskakning.

”Det är en hjärnskakning, men inget värre än så. Jag har pratat med Armalis redan och saken är utagerad så det onödigt att kommentera mer än så”, skrev Palola i ett sms till SVT Sport under förmiddagen.

Armalis menar att han känner en lättnad efter att han haft kontakt med Palola.

– Jag fick svar att han mår bra efter omständigheterna. Då släppte en stor tyngd. Jag har stor respekt för att han svarade på det sättet, säger målvakten.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

2 - 3

Leksands IF logo

Leksands IF

0-2, 2-0, 0-0, 0-1
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 2973

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.