Markus Åkerblom och Marcus Ragnarsson. Foto: Bildbyrån/TT

Åkerblom och Ragnarsson nya assisterande tränare i Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Tillträdande förbundskaptenen Johan Garpenlövs assistenter är klara. Det blir Markus Åkerblom och Marcus Ragnarsson som tar över sysslan.

– Jag känner en stolthet och ära att ha fått detta uppdrag, säger Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Avgående förbundskaptenen Rikard Grönborg avslutade nyss sin sista turnering med Tre Kronor i VM i Slovakien. Medan Grönborg flyttar till Schweiz och Zürich till nästa säsong tar den nuvarande assisterande tränaren Johan Garpenlöv över sysslan som huvudtränare. Dessutom lämnar även Peter Popovic rollen som assisterande tränare till nästa säsong.

Men nu är Garpenlövs assistenter utsedda i de förre detta landslagsspelarna Markus Åkerblom och Marcus Ragnarsson.

Åkerblom, som för närvarande är förbundskapten för U17-landslaget ser framemot uppdraget.

– Jag ser det som en stor utmaning och en stor ära att få vara med och leda folkets landslag Tre kronor och att tillsammans med Johan och Marcus sätta vår prägel på Tre Kronor, säger Markus Åkerblom till förbundet.

Även Marcus Ragnarsson, med över 600 NHL-matcher och 22 landskamper på meritlistan, är förväntansfull.

–Jag känner en stolthet och ära att ha fått detta uppdrag. Jag tycker det ska bli jätteroligt att jobba med Tre Kronor, säger Marcus Ragnarsson.

Johan Garpenlöv är nöjd med sina assistenter.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med mitt nya ledarteam där Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom har den typ av profil som jag letat efter. Båda är drivna, nyfikna, kunniga och framförallt bra människor med en integritet och karisma som jag gillar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.