St Louis körde över Minnesota med 9–1 Foto: Bildbyrån

”Ingen rolig upplevelse – pinsamt för egen del”

Uppdaterad
Publicerad

9–1.

Det var ord och inga visor när St Louis körde över Minnesota.

– Det var pinsamt för egen del, säger Minnesotas målvakt Kaapo Kähkönen.

St Louis Ryan O'Reilly gjorde NHL-karriärens andra hattrick och noterades för en assist när St Louis lekte hem en seger mot Minnesota.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det här är inte vi. Vi kom inte ut förberedda tror jag. Det var en dålig match, säger Jonas Brodin vid presskonferensen efter matchen.

Jaden Schwartz blev tvåmålskytt. Finländske målvakten Kaapo Kähkönen fick stå matchen ut i Minnesotaburen och lyckades rädda 29 skott – men nio gick in.

– Det var ingen rolig upplevelse. Det var pinsamt för egen del, säger Kähkönen.

Brodin tycker inte att den 24-årige målvakten behöver bära alltför stor del av skammen.

– Det är tufft att se. Han har spelat bra den senaste tiden. Vi hjälpte honom inte så mycket, eller inte alls, i dag, säger Brodin.

Ny chans

Redan natten mot söndag svensk tid möts lagen igen i Saint Louis, och en tredje gång natten mot tisdag, den gången i Minnesotas hemstad Saint Paul. Men Brodin tycker att det är en bra sak.

– Speciellt efter en sån här match är det bra att vi spelar i morgon, så att vi kan glömma bort den här matchen och komma tillbaka till vårt spel.

Så, vad ska Minnesota göra för att inte historien ska upprepas?

– Vi i försvaret måste vara tätare och klämma åt dem mot sargen lite bättre när de kommer in i offensiv zon, och vara beredda, säger Jonas Brodin.

KLIPP: Arvidsson firade 28 med tre mål (9 april 2021)

NHL

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

9 - 1

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

4-1, 3-0, 2-0
Enterprise Center, St. Louis, MO

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.