Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Markström självkritisk: ”Släppa in sju är inte tillräckligt bra” Foto: Bildbyrån

Markström efter sju insläppta: ”Kändes som varje skott gick in”

Publicerad

Jacob Markström, som inte spelet på en dryg vecka, fick en jobbig comeback-match mot Ryssland.
Vancouver-målvakten fick släppta sju mål bakom sig och vare besviken efteråt.
– Det kändes som att varje skott gick in. Mitt jobb är att stoppa blödningen – det gjorde jag inte och man är så klart besviken. Det känns som att jag sviker grabbarna, säger Jacob Markström till SVT Sport efter matchen.

Henrik Lundqvist har stått i mål för Sverige i de flesta matcherna i VM. I den sista matchen mot Ryssland fick Jacob Markström chansen.

Markström släppte in sju mål, varav sex kom i den andra.

– Mitt jobb är stoppa puckarna, att släppa sju i en VM – det är inte tillräckligt bra. Det är tråkigt – det spelar ingen roll hur spelet är framför, säger Jacob Markström till SVT efter matchen.

Hur känner du nu?

– Det kändes som att varje skott gick in. Mitt jobb är att stoppa blödningen – det gjorde jag inte och man är så klart besviken. Det känns som att jag sviker grabbarna, fortsätter han.

Sex insläppta i den andra perioden – känner man någon gång att man vill kliva av?

– Nej. Vill de byta ut mig får de dra av mig. Jag älskar hockey, älskar att vara därute. Nu var det nån vecka sedan jag spelade, så sugen som man var på att spela – då är det tråkigt att det blir så här.

VM
Sverige logo

Sverige

4 - 7

Ryssland logo

Ryssland

1-0, 0-6, 3-1
Bratislava
Publik: 9085

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer