Andrej Vasilevskij räddade 34 skott i Tampaburen. Foto: TT

Mästarlaget tog hem första kvarten

De dubbelt regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay tog hem det första kvartsfinalmötet mot Florida med 4-1. Tränaren Jon Cooper tillskriver målvakten stor del av vinsten.

– Titta på räddningarna som han gör när vi behöver dem, säger Cooper.

I fjolårets slutspel var det Floridaderby redan i den första åttondelsomgången. Då inledde Tampa Bay med två raka vinster och vann med totalt 4-2 i spelomgången.

Om det upprepar bedriften i år återstår att se, men man kan konstatera att mästarlaget åtminstone inledde kvartsfinalserien övertygande.

Hemmalaget Florida tog ledningen 1-0 i första perioden, Tampa Bay kvitterade till 1-1 i andra.

I tredje drog dock gästerna ifrån. 2-1 kom genom Pierre-Edouard Bellemare tidigt i perioden. Sedan fyllde Nikita Kutjerov och Corey Perry på med varsitt mål. Victor Hedman noteras för en assist.

Andrej Vasilevskij räddade 34 skott i Tampaburen, och hyllades efter matchen båda av sina lagkamrater och tränare.

– Han anstränger sig 100 procent varje match och alla försöker bara ta hans energi och använda den i sitt eget spel, säger Kutjerov om sin målvakt.

– Han är en ledare ... han är vår bästa spelare, fortsätter han.

– För mig är det vad stora målvakter gör – de ger dig en chans att vinna en hockeymatch och det är vad vår kille gjorde igen i kväll, säger tränaren Jon Cooper om målvaktsinsatsen.

Lagen möts nästa gång natten mot fredag, svensk tid. Även då har Florida hemmaplan.

MER ISHOCKEY: Garpenlöv om NHL-förstärkningar till VM (17 maj 2022)

Carl Grundström. Foto: Bildbyrån