Växjös Olle Lycksell och Sam Hallam inför premiären. Foto: SVT Sport

Mästartränaren inför SHL-premiären: ”Fjärilar i magen”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det dags för SHL-premiär när de regerande mästarna Växjö tar emot Färjestad på hemmais.

En efterlängtad premiär för tränaren Sam Hallam.

– Det är fjärilar i magen, så är det bara, säger han till SVT Sport.

Mötet är en repris på fjolårets kvartsfinal där Växjö besegrade värmlänningarna med 4-0 i matcher.

Och Växjös tränare Sam Hallam ser fram emot säsongens första SHL-match.

– Det är fjärilar i magen, så är det bara. Det spelar nog ingen roll vilken försäsong man har haft eller hur många år som man har varit med om en premiär. Man lär sig med åren att uppskatta premiärerna, säger Sam Hallam till  SVT Sport.

Även om Växjö vann SM-guld förra säsongen så är det lag som Luleå och Färjestad som det har pratats om som favoriter. Något som inte stör morgondagens hemmalag.

– Vi är regerande mästare men det var fjolåret. Jag håller med om att de lagen ser väldigt intressanta och starka ut. Jag tycker att vi har en bra stomme att stå på med intressanta spelare som har kommit in. Vi vill vara med och utmana för mästerskapet men vi är ödmjuka för konkurrensen, säger tränaren.

Ställs mot sin tidigare klubb

För en spelare i Växjö blir matchen mot Färjestad extra speciell.

I fjol spelade Olle Lycksell i just Färjestad där det blev 9 mål och 12 assist på 46 spelade matcher. Men då blev det som bekant respass i kvartsfinalen efter fyra raka förluster mot Växjö. Premiären blir ett spännande möte mot den tidigare klubben.

– Färjestad är nog väldigt revanschsugna. Jag spelade ju där förra säsongen och då åkte vi ut med 4-0 här i Växjö. Alla lag går för att få en bra start och vinna den första matchen, säger Lycksell.

– Det blir så klart väldigt speciellt. Men det blir bara kul, några skatt som kommer att delas. Det kommer mest bli skoj att möta dem.

KLIPP: Nu startar jakten på SM-guld (7 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.