Materialare tar över som tränare i Leksand. Foto: Bildbyrån

Materialare tar över Leksand: ”Har sett en del matcher”

Uppdaterad
Publicerad

I dag blev det klart att Leksands SDHL-tränare under säsongen, Ulf Hedberg, inte får stanna i klubben.

Senare under kvällen blev det klart att Björklövens materialförvaltare Lars Stenmark tar över hans jobb.

”Jag har sett en del matcher och några träningar som Leksand gjort, så lite koll på laget har jag”, Lars Stenmark i ett pressmeddelande.

Lars Stenmark har den här ishockeysäsongen varit materialförvaltare i Björklövens herrlag i hockeyallsvenskan. Nästa säsong tar han över som huvudtränare i Leksands SDHL-lag, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

”Jag har sett en del matcher och några träningar som Leksand gjort, så lite koll på laget har jag. Jag har med spänd förväntan ritat upp en bild i mitt huvud hur det kommer att vara”, säger Lars Stenmark i ett pressmeddelande.

Hedberg sparkades under dagen

Leksand slutade fyra i SDHL den här säsongen, men misslyckades i SM-slutspelet och slogs ut av femman HV71 i kvartsfinal.

Tidigare under onsdagen blev det klart att tränaren Ulf Hedberg, som tillsattes för ett år sedan, inte får fortsatt förtroende över nästa säsong. I stället tas alltså Stenmark, tidigare juniortränare och ungdomsansvarig i Björklöven, in som ersättare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.