Auston Matthews. Foto: TT

Matthews slog till efter superkontraktet

Torontos Auston Matthews skrev i tisdags på ett nytt femårskontrakt, värt motsvarande 535 miljoner kronor. Bläcket på papperet hade knappt hunnit torka innan centern hann göra skäl för lönen.

Den 21-årige Matthews stod för ett av målen när Toronto besegrade Ottawa med 5–4.

Matchen i Toronto stod och vägde långt in i andra perioden. Lagen följdes åt i målprotokollet, bland annat efter ett mål av hemmalagets Andreas Johnsson och ett av Ottawas Magnus Pääjärvi.

När Auston Matthews så skred in i handlingen genom att ta sig runt Ottawas Mark Borowiecki, skjuta förbi Craig Anderson i målet och därmed göra 3–2 såg matchen ut att gå Torontos väg. John Tavares gjorde 4–2 och laget började slappna av.

Pääjärvi kvitterade

Ottawa reducerade bara 40 sekunder in i sista perioden och fyra minuter senare gjorde Magnus Pääjärvi sitt andra mål för kvällen. Plötsligt stod det 4–4 och den del av hemmapubliken som inte redan var orolig blev det nu.

Allt skulle ordna sig för de blåvita, backen Morgan Rielly gjorde sitt första mål sedan dagen före julafton i fjol och efter det kunde Ottawa inte resa sig.