Michael Lindqvist missar resten av säsongen. Foto: Bildbyrån

Michael Lindqvist missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads målskytt Michael Lindqivst måste operera sitt skadade knä. Det betyder att målskytten missar resten av säsongen.

– Fruktansvärt tråkigt, säger han till klubbens hemsida.

Det var i bortamatchen under annandagen mot Rögle som olyckan var framme. Lindqvist blev fälld, gled in i målburen och slog knät som nu alltså behöver opereras.

– Han har en isolerad korsbandsskada, säger Mattias Hell, ansvarig för Färjestads medicinska team, till klubbens hemsida.

”Fruktansvärt tråkigt”

Michael Lindqvist ligger trea i SHL:s målliga med 13 gjorde mål trots att han redan nu missar fleratalet matcher. Målsprutan har även spelat tre matcher i Tre Kronor under säsongen.

– Det är bara att gilla läget, operera, rehabträna för att vara redo när nästa säsong startar. Fruktansvärt tråkigt det hela. Jag vet inte riktigt vad jag mer kan säga om det. Det är som det är, säger Lindqvist.

ARKIV: Färjstads femte raka efter Lindqvists dubbel (19 dec 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.