Zibanejads mål firas. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mika Zibanejad fortsätter ösa in mål

Uppdaterad
Publicerad

Svensken Mika Zibanejad är i riktigt fin form i sitt New York Rangers. Efter att laget gjort sig av med många av sina framstående spelare har han axlat ansvaret som det vassaste vapnet framåt. Han har nu gjort fyra mål på de två senaste matcherna, men trots det blev det förlust i förlängning mot St. Louis Blues inatt.

Mot St. Louis kvitterade han först till 1-1 innan Blues återtog ledningen genom Nikita Soshnikov.

Då kvitterade norrmannen Mats Zuccarello innan Zibanejad såg till att Rangers tog ledningen, snygg framspelad av Chris Kreider.

Det blev ändå ingen seger då Alex Pietrangelo gjorde sitt andra mål för kvällen och Brayden Schenn avgjorde i förlängning.

Det var tredje gången den här säsongen som Zibanejad noterades för fler än ett mål i en match.

Lagets bästa målskytt

Zibanejad har nu stått för 24 fullträffar den här säsongen och det är hans bästa notering sedan han kom till NHL 2011. Sedan Michael Grabner lämnade för New Jersey Devils är han också lagets bästa målskytt.

Av de sex senaste matcherna har han gjort fler än en poäng fyra gånger och gått av isen utan poäng en enda gång.

Sammanlagt har han gjort 42 poäng på 62 matcher.

Zibanejads sex senaste matcher

Mot St. Louis: 2+0

Mot Pittsburgh: 2+0

Mot Carolina: 0+3

Mot Florida 1+0

Mot Tampa Bay: 0+0

Mot Edmonton: 1+1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.