Torontos Alexa Vasko i en närkamp med Minnesotas Taylor Heise som har Abby Boreen liggande framför sig. Foto: Frank Gunn

Minnesota vann avgörande semin mot Toronto – klart för första PWHL-finalen: ”Sa att vi bara måste vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Minnesota vann i Toronto med 4-1 och är klart för den första PWHL-finalen efter 3-2 i matchserien.

Det var utsålt i Coliseum i Toronto, 8 501 åskådare, som fick se Minnesota fullborda vändningen från 0-2 matcher i semifinalen i Game 5 i den nya nordamerikanska damligan som startade strax efter nyår.

– Jag tror att den andra matchen var den stora förändringen för oss. Vi spelade på rätt sätt och det började växa därifrån och sedan när vi fortsatte försökte vi bara spela en match i taget och sa till varandra att vi bara måste vinna idag. Spelarna gjorde ett otroligt jobb och hittade ett sätt att vinna, säger Minnesotas tränare Ken Klee till PWHL.

Toronto tackar fansen

Minnesotas forward Taylor Heise klev fram och gjorde två mål, bland annat matchvinnande 2-1 i mitten av den tredje perioden. Minnesotas två sista mål kom i tom kasse i slutminuterna. Minnesota vann för första gången efter sex raka bortaförluster medan Torontos svit på elva raka hemmasegrar sprack.

– Det har varit en fantastisk säsong och fansen har varit med oss hela tiden även när det varit tufft. De stöttade oss hela tiden och trodde på oss, vilket betyder mycket för oss, säger Torontos Blayre Turnbull som hyllar fansen.

I finalmotståndaren Boston återfinns den svenska målvakten Emma Söderberg. Finalserien, också den i bäst av fem matcher, inleds natten mot måndag i Boston.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.