Djurgårdens Liam Öhgren gjorde två mål på Modo. Foto: Bildbyrån

Jättetalangen Öhgren med dubbla tunnelmål – Dif vann ny målfest

Ikonerna Peter Forsberg och Markus Näslund var på plats, allt var upplagt för för Modo-fest.

Målfest blev det visserligen, 6-4 till Dif, men inte den festen Modo ville ha.

Den här gången förstördes partyt av en Djurgårdstalang som vet hur man hittar mål.

Den hockeyallsvenska finalen fortsätter att vara fem plus i underhållningsvärde. De två sista matcherna har har bjudit på 23 mål (!). Två av dem från en 19-åring som gör ett storartat slutspel. Både målen i frilägen, båda målen efter slarv på blålinjen från Modo.

– Skönt. Jag har haft lite strul i finalserien så riktigt skönt att den gick in i dag. Det var en måstematch och grymt skönt att ta vinst och komma med den till Hovet. säger Liam Öhgren till SVT Sport.

Det var dock på håret. Djurgården vann till sist med 6-4 men Modo hann, trots att de låg under med 5-2, komma så nära som till 4-5. I det läget kokade det i Hägglunds Arena.

Mobiltelefon kastades in

Och det var inte bara av glädje det kokade. När Edvin Hammarlund stötte sin klubba upp i ansiktet på Oscar Pettersson i början av den tredje perioden ville publiken ha en femminutersutvisning. Hammarlund fick bara två minuter, vilket fick Foppa att rasa på läktaren och någon i publiken att kasta in en mobiltelefon.

I och med segern bröt Djurgården en jättesvit. Modo hade inte förlorat under ordinarie tid på hela 18 matcher. Seger gör också att de nu på fredag har chansen att kvittera matchserien till 3-3, den matchen spelas på Hovet.

– Vi börjar alldeles för dåligt de två första perioderna, det är sista perioden vi skapar någonting och vill litegrann. Första perioderna är vi för tama i närkampsspel, dueller och allting. Vi får ta med oss tredje perioden till Hovet, säger Modos Oscar Pettersson.

Fakta: Hockeyallsvenska finalserien

Match 1: Modo–Djurgården 2–1 efter förlängning.

Match 2: Modo–Djurgården 2–3 e förl.

Match 3: Djurgården–Modo 1–2 e förl.

Match 4: Djurgården–Modo 6–7.

Match 5: Modo–Djurgården 4–6.

Match 6, fredag 28/4: Djurgården–Modo.

Ev match 7, söndag 30/4: Modo–Djurgården