Mikael Gath var besviken på domarna efter förlusten mot Modo. Foto: C More/Bildbyrån

Modo tillbaka i Hockeyallsvenskans serieledning – vände mot Kristianstad

Modo hade sju raka förluster på bortaplan.

De låg dessutom under med 0–2 mot Kristianstad.

Men de stod för en imponerande vändning – och är nu tillbaka i serieledning.

Efter matchen var Kristianstads tränare Mikael Gath mäkta besviken på domarna.

Innan årsskiftet var Modo helt överlägset i hockeyallsvenskan, och såg ut att mer eller mindre ha säkrat seriesegern.

Men formen de senaste månaderna har varit svag, och i söndags blev de av med serieledningen till Björklöven – som dock hade en match mer spelad.

Tuff start

Framför allt har det varit bortaspelet som fallerat, och inför kvällens bortamatch mot Kristianstad hade de sju raka förluster utanför Örnsköldsvik.

Och det började illa även i kväll. Redan efter 10.40 ledde hemmalaget med 2–0, och det såg mörkt ut för Modo.

Missnöje med domarinsatsen

Men Modo reducerade drygt fyra minuter senare genom Riley Woods, och i den tredje perioden kom de igång på allvar – och gjorde inte mindre än tre mål. Det sista kom i powerplay, och Kristianstads tränare Mikael Gath var efter matchen rejält missnöjd med domarna.

– Spelarna gör vad de kan, men det måste vara rättvist där ute. Det är omöjligt att vinna när det är som det är i dag. Det är helt galet, sade han till C More.

– Det är så mycket konstiga domslut i dag som går emot oss.

Karlin: ”Väldigt dåligt”

Modos tränare Mattias Karlin var nöjd med den tredje perioden och att laget lyckades vända, men missnöjd med två tredjedelar av matchen.

– Det var väldigt dåligt de första två perioderna, sade han.

”Går ju ut på att vara etta”

I och med segern lämnar Modo Skåne med tre sköna poäng, och en återtagen serieledning.

– Det är det (serieseger, reds anm) som vi går för. Vi har varit där större delen av säsongen. Björklöven fick vara det i några dagar, men nu fick vi tillbaka den. Det är fullt race. Det går ju ut på att vara etta, det är det vi vill vara och vi ska göra allt vi kan.