Målvakten Lassi Lehtinen blev stor matchhjälte mot Örebro – se Modos mål i spelaren ovan. Foto: Andreas Hillergren/TT

Modo tog tre blytunga poäng i ångestmötet med Örebro

Ångestmöte i Örebro.

Då stod målvakten Lassi Lehtinen för en jätteinsats och Modo tog tre blytunga poäng i bottenstriden (1–2).

Se Modos mål i spelaren ovan.

Modo åkte på en 0–6-smäll mot Färjestad senast. En 12:e plats i tabellen och ett jagande HV71 tre poäng bakom var förutsättningarna inför mötet med Örebro på tisdagskvällen.

Då klev Riley Woods och Sampo Ranta fram med två mål inom loppet av fem minuter i den andra perioden.

– Det är så här vi vill spela, säger Modos huvudtränare Mattias Karlin i TV4 Play

Samtidigt spikade Lassi Lehtinen igen och stod emot 41 av 42 Örebroskott. Jonathan Lekkerimäki lyckades nämligen reducera för Örebro i slutminuten.

Segern innebär att Modo utökar avståndet ner till HV71, som i sin tur förlorade mot Färjestad (5–2), till fem poäng.