Victor Olofsson har gjort tre mål på lika många matcher. Foto: TT

Modofostrade Victor Olofsson gör succé i Buffalo

Uppdaterad
Publicerad

Buffalo fixade poäng borta mot Columbus. Med en dryg minut kvar pangade Victor Olofsson in 3-3 efter att ha passat med Rasmus Dahlin ett par gånger. I förlängningen knep sedan Columbus extrapoängen och vann med 4-3.

Det var Olofssons tredje mål på lika många matcher i uppstarten av NHL.

– Jag och Rasmus Dahlin fick gott om tid på oss och till slut hittade vi läget för det där direktskottet. Det var inget jättebra skott men målvakten var skymd så pucken gick in, säger Olofsson till Aftonbladet.

24-årige Olofsson föddes i Örnsköldsvik och spelade med Modo fram till säsongen 2016-17 då han gick till Frölunda för spel i två säsonger. Han gick till Buffalo förra säsongen och spelade då sex matcher. Mesta tiden var han i farmarlaget Rochester Americans  där det blev 66 matcher. Formellt räknas Olofsson som rookie eftersom han gjorde under 25 matcher i NHL förra säsongen. Han leder en tidig rookieliga.

Victor kallas för ”Goalofsson”

På övertid blev ”Goalofsson” – som Victor redan kallas i Buffalo – och hans lagkamrater dock snuvade på segern.

– Fast att vi alls var med vid det laget kan vi tacka Linus Ullmark för. Vi spelade inte alls Sabres-hockey i första perioden, Linus spel i kassen höll oss kvar i matchen, säger Marcus Johansson, som själv gjorde sitt första mål för nya klubben i början av mittperioden.

Ullmark gjorde 40 räddningar.

– Vi får ladda om och komma igen, deppa lite över förlusten. Det blir en ny dag i morgon och det är inget annat man kan göra, säger Ullmark till AP efter sin första start på säsongen.

Columbus rookie Emil Bemström, 20, gjorde sin första poäng i NHL genom att passa fram till 3-2-målet i början av den tredje perioden. Han gick från Djurgården i somras och spelade i natt sin andra match i NHL.

Nylanders andra mål

I matchen mellan Toronto-St Louis fanns två svenska målskyttar. William Nylander gjorde säsongens andra balja för Toronto medan Oskar Sundqvist gjorde sitt första när hans St Louis vann med 3-2.

NHL

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

4 - 3

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

2-0, 0-2, 1-1, 1-0
Nationwide Arena, Columbus, OH
Publik: 14518

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.