Tjeckiens VM-målvakt Patrik Bartosak förstärker Modo under våren. Foto: Bildbyrån.

Modos drag för att nå SHL: Värvar VM-målvakt

Uppdaterad
Publicerad

Först 4–2-seger över Björklöven i seriefinalen i hockeyallsvenskan – sedan bekräftade Modo sitt kap på målvaktssidan: Patrik Bartosak, förstemålvakt i Tjeckiens VM-lag i våras, ska hjälpa Övikslaget tillbaka till SHL.

– Han är otroligt motiverad och vill hjälpa till på den här resan, säger sportchefen Fredrik Glader i en videointervju på Modos webbplats.

Kvällens matchvinnare Erik Hanses var måttligt road över beskedet.

– Man lär få öppna dörren nu så det suger, men jag ska göra allt för att försöka få spela, säger Modomålvakten till Aftonbladet.

Bartosak har skrivit kontrakt säsongen ut och går Modo upp i SHL stannar han även nästa säsong.

Behandlats för psykisk ohälsa

Den 26-årige tjeckiske landslagsmålvakten har under hösten varit borta från ishockeyn då han behandlats för psykisk ohälsa och alkoholproblem. Något han varit öppen om till tjeckisk media.

Den här säsongen har han representerat Trinec i tjeckiska ligan, men har inte spelat sedan i början av november. Fram tills dess hade han en räddningsprocent på 93,2 procent.

Expressen och Allehanda avslöjade nyheten under dagen, men först efter matchen mot Björklöven bekräftade Modo värvningen.

Modo ramlade ur SHL våren 2016 och gör nu sin fjärde raka säsong i hockeyallsvenskan.

Modo vann seriefinalen – avgjorde i slutminuten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.