Möller hjälte när Skellefteå tog femte raka bortasegern mot HV

Skellefteå trivs i Jönköping. I kväll kom lagets femte raka bortaseger mot HV71. Stor matchhjälte blev Oscar Möller som rakade in avgörande 3–2 med fem minuter kvar av matchen.

– Riktigt skönt, jag var där framför mål och bökade lite, en skön känsla, säger Möller till C More.

Målet är lagkaptenens blott andra den här säsongen.

Skellefteå började bäst och tryckte tillbaka HV rejält. Men det var hemmalaget som tog ledningen, då Daniel Bertov fick stå och ladda länge och väl, strax efter att Skellefteå blivit fulltaligt. Gustav Lindvall släppte en lucka och 1–0 till hemmalaget.

Bortalaget kom snabbt tillbaka, Oskar Nilsson styrde in 1-1 i ett väldigt vackert anfall. Joakim Lindström släppte pucken till Jacob Andersson som hittade bladet på Nilsson framför kassen.

35–12 i skott

Skellefteå ångade på och när Jonathan Johnsson bara en dryg minut in i andra slog in en retur efter skott från Oscar Möller kändes det som att tre bortapoäng var på gång.

– Vi kommer att sätta puckarna till slut, som Oscar Möller konstaterade i C More.

Men i stället bjussade HV71 och Andreas Wingerli på matchens snyggaste mål. Wingerli, förvisso i motståndarlaget, slarvade med pucken i egen zon, Zion Nybeck fångade upp den och lade den bakom ryggen till Oscar Olausson som tryckte in ett direktskott. 2–2 och match.

Men till sist skulle Skellefteås spelövertag ändå ge resultat. Bortalaget vann bland annat skotten med 35–12, och med fem minuter kvar lyckas alltså en knästående Oscar Möller lägga in pucken bakom en storspelande Hugo Alnefelt i HV-målet.

– En bedrövlig match, vi har inget att vara stolta över, sammanfattar HV:s anfallare Linus Fröberg tillställningen.