Mora klart för semi – AIK:s säsong över

Två raka vinster i kvartsfinalserien mot Mora.

Sen förlorade AIK fyra raka matcher och Mora gick vidare till semifinal.

– Någonstans har det blivit tändvätska för oss att vi ska vända skiten, säger lagkaptenen Måns Carlsson i TV4 Play.

Mora är klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet efter 4–2 i matcher mot AIK. Kalle Kratz slog sista spiken i AIK:s kista när han pricksköt 3–1 i öppet mål med sex sekunder kvar att spela, efter att gästerna tagit ut målvakten.

William Pethrus gav Mora ledningen i den första perioden och Henrik Eriksson utökade till 2–0 i den andra. Arvid Degerstedt gav AIK hopp genom sin reducering med mindre än fyra minuter kvar att spela, men trots hård press för en kvittering i slutminuterna ville det sig inte.

Mora IK

AIK hade 2–0 i matcher men tappade sedan greppet om kvartsfinalserien, som har varit tät. Mora vann bland annat både match fyra och fem efter förlängning.

– Någonstans bestämmer vi oss. De tjoar och tjimmar efter varje mål i ansiktet på Waltteri Ignatjew. De tjoar och tjimmar efter vinsterna i omklädningsummet till oss. Någonstans har det blivit tändvätska för oss att vi ska vända skiten, säger lagkaptenen Måns Carlsson i TV4 Play.

Sedan tidigare är Brynäs, Karlskoga och Djurgården vidare till semifinal. Seriesegraren Brynäs har fördelen av att få välja motståndare.