• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Jan Simons. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Moras klubbikon död

Uppdaterad
Publicerad

SHL-laget Moras tidigare klubbdirektör Jan Simons har avlidit efter en tids sjukdom, skriver Aftonbladet. Simons arbetade i ishockeyföreningen i över 30 år innan han slutade 2010.

Bland annat var han klubbdirektör när Mora kvalade sig upp i dåvarande elitserien 2004, för första gången i dalaklubbens historia.

– Vi har ju känt till att han varit sjuk under en längre tid, så det kommer inte som en överraskning för oss som känner honom, men det är lik förbannat fruktansvärt tragiskt. Hockeyn i Mora kommer aldrig bli sig lik efter det här. ”Janne” har betytt så oerhört mycket för Mora IK och för Mora som ort, säger Moras nuvarande klubbdirektör Peter Hermodsson till Aftonbladet.

Jan Simons blev 71 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.