Filip Forsberg är med och firar Nashvilles 1-0-mål där han hade en assist. Foto: TT.

Nashville knäckte tröttkört Blues

Nashville Predators slog St Louis Blues med 3-1 och tog ledningen i kvartsfinalserien med 2-1.

Med fem minuter kvar spelade hemmalaget runt med ett helt slutkört St Louis. Pucken gick upp till Roman Josi som stod på blå och fick praktträff.

Pucken gick upp det vänstra krysset och St Louis målvakt Jake Allen var skymd. Med fyra minuter kvar plockade St Louis ut Allen. St Louis hade flera bra lägen men Pekka Rinne kunde freda sig med hjälp av uppoffrande backar, ja vid vissa tillfällen låg hela laget i egna målgården.

Enda gången som Rinne överlistades var när Alexander Steen med skaftet på klubban styrde in reduceringen 1-2 i mitten av den andra perioden.

I slutminuten hade Nashvilles Calle Järnkrok pucken i mittzon men trycktes ut i sargen och fick aldrig tillfälle att avsluta mot det tomma St Louis-målet.

Match nummer fyra spelas i Nashville natten till onsdag, svensk tid.