Filip Forsberg gjorde mål i Nashvilles första match 2021. Foto: Christopher Hanewinckel/Bildbyrån/TT

Nashville Predators segrade efter Filip Forsbergs klassmål

Uppdaterad
Publicerad

Filip Forsberg har fått en succéstart på NHL-säsongen. I premiären mot Columbus prickade han in det avgörande målet för sitt Nashville.

– Det är ju i första hand för att bidra framåt jag är här, så det känns förstås bra att få göra ett mål direkt, säger 26-åringen till Aftonbladet efter 3–1-segern.

Knappt sex minuter in i den tredje perioden, vid ställning 1–1, inledde Forsberg en räd från den egna försvarszonen. I ett två mot ett-läge med landsmannen Calle Järnkrok valde han att överraska målvakten Joonas Korpisalo och gå på avslut.

– Jag tänkte väl också spela Calle men backen kom inte så hårt på mig som jag trodde så plötsligt kände jag att jag hade bra läge, säger han till Aftonbladet.

Nöjd med säsongsstarten

Därefter kunde Järnkrok stänga matchen med sitt 3–1-mål i tom bur.

Forsberg var nöjd med säsongsstarten i ett Nashville som möblerat om i spelartruppen.

– Ja, de nya killarna, flera av dem mer fysiska i sitt spel, har kommit in fint i gruppen och vi hade en riktigt lyckad camp. Den spann vi vidare på ikväll. Jag tror det kan bli riktigt bra.

NHL

Nashville Predators logo

Nashville Predators

3 - 1

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

0-1, 1-0, 2-0
Bridgestone Arena, Nashville, TN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.