Foto: Bildbyån

”Nästan omöjligt att han spelar”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Zetterbergs skadeproblem i ryggen ser inte ut att bli bättre och nu är risken överhängande att hans karriär är över.

– Henrik har meddelat mig att hans rygg inte har blivit bättre under sommaren och han har inte haft chansen att träna, säger Detroits tränare, Jeff Blashill till lokala Mlive.

Zetterberg har stora skadebekymmer och tidigare i somras kom rapporter om att karriären var i fara.

Nu har svensken stött på nya motgångar med sina ryggproblem och det ser inte särskilt lovande ut inför säsongen, som drar igång den 4 oktober.

”Kommer inte räkna med honom”

– Jag tvivlar på att han kommer att spela. Jag vet inte hur man ska kunna spela en NHL-säsong när man inte ens tillåts att träna. Jag tror det nästan är omöjligt. Just ny tyder allt på att det kommer bli väldigt svårt för Henrik att spela, säger Blashill till Mlive.

Detroits kapten spelade andra halvan av förra säsongen utan att kunna träna. Och den 14 september drar försäsongen med laget igång. Där ska det avgöras om man kommer kunna spela.

– Han kommer till försäsongs-campet, men om situationen är oklar när han ansluter så kommer jag inte räkna med honom för resten av året.

Henrik Zetterberg har tillhört Detroit i 15 säsonger men nu ser det alltså ut som att karriären går mot ett för tidigt avslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.