Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se stjärnans dråpliga avgörande. Foto: David Wreland / BILDBYRÅN

Nästjumbon HV71 kämpade sig till segern mot regerande mästaren: ”Äntligen efter många motgångar”

Uppdaterad
Publicerad

Nästjumbon HV71 slog regerande mästaren Växjö med 3-2 i smålandsderbyt och fick bäst tänkbara slut på 2023.

– Det tar vi med oss in i 2024, säger HV:s tränare Johan Lindbom.

Efter matchen stod fansen upp och sjöng och hyllade sina favoriter i den fullsatta hallen som gungade.

– Äntligen efter många motgångar. Vi gjorde det dessutom mot en bra motståndare. Vi gör 60 minuter bra hockey, inte kanske 50 som det varit tidigare, säger HV:s tränare Johan Lindbom till TV4 Play.

HV tappade 2-0 till 2-2 och då trodde nog många att vågskålen skulle tippa över i Växjölagets favör men efter halva matchen fick Radan Lenc in pucken som studsade över Växjös målvakt Adam Åhman för 3-2, detta i powerplay.

Sedan blev det inga fler mål och ett hårt pressat HV klarade av att stå emot. På slutet plockade Växjö ut Åhman från målet.

”Tar med oss poängen till 2024”

– Varje poäng är givetvis viktig, kanske den här är extra viktig som vi tar med oss in i 2024. Nu måste vi spela lika bra borta också, säger Lindbom.

Eftersom Färjestad samtidigt vann mot Oskarshamn med 3-1 drygade man ut i toppen av tabellen där Växjö är sex poäng efter som tvåa.

– Jag tycker inte att vi får den pushen som vi vill ha. HV spelar med mer desperation och vinner tyvärr rättvist, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson.

SHL

HV71 logo

HV71

3 - 2

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

1-0, 2-2, 0-0
Husqvarna Garden, Jönköping
Publik: 6800

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.