Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malmö har tagit ett rejält grepp om matchserien mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

Nattsvart för Brynäs – ännu en förlust i kvalserien

Uppdaterad
Publicerad

Degraderingen från SHL är nära för Brynäs.

Adam Ollas Mattsson blev hattrickhjälte när Malmö vann med 4-3. 

Gävlelaget behöver nu fyra raka segrar för att hålla sig kvar.

Det svängde rejält i den tredje kvalmatchen mellan Brynäs och Malmö Redhawks. Brynäs behövde ta en seger för att få nytt hopp om att hålla sig kvar i högsta serien och de gjorde också första målet i matchen. Det var Oscar Eklind som gjorde enda målet i den första perioden.

Men det följdes av att Malmö både kvitterade och tog ledningen i den andra perioden. Ledningsmålet kom i power play, genom Adam Ollas Mattsson.

Ollas Mattsson stor hjälte

Han skulle bli stor hjälte för Malmö. Han gjorde tre mål i matchen, varav ett av dem det avgörande 4-3-målet som kom när endast en och en halv minut återstod av ordinarie tid. Det var dock ett mål som granskades innan det godkändes, då en Malmö-spelare puttade Anders Lindbäck i Brynäs-kassen. Domarna godkände målet efter att ha konstaterat att spelaren knuffades in i situationen av en Brynäs-spelare.

Malmö visade på stor effektivitet i sista perioden. Lagen gjorde varsitt mål, men skottstatistiken var 17-2 till hemmalaget.

– Jag tycker att vi gör en jävla bra match. Förlåt att jag svär, men jag tycker att vi gör vår klart bästa match. Vi dominerar matchen långa stunder och jag tycker att vi borde vinna, säger Brynäs-tränaren Ove Molin C More.

Segern innebär att Malmö har tre raka segrar i kvalserien och det är först till fyra som gäller. Brynäs behöver alltså fyra raka segrar för att undvika att för första gången någonsin åka ur SHL.

SHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

3 - 4

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

1-0, 1-3, 1-1
Monitor ERP Arena, Gävle
Publik: 7034

Period 1

  • 1-0MålEklind (Ölund)
    13:53

Period 2

  • 11:03
    1-1MålViitasalo (Rosdahl)
  • 13:19
    1-2MålOllas Mattsson (Sylvegård/Händemark) PP1
  • 2-2MålOlesen (Eklind/Ölund)
    14:49
  • 18:49
    2-3MålOllas Mattsson (Olofsson)

Period 3

  • 3-3MålLarsson (Sklenicka)
    15:06
  • 18:36
    3-4MålOllas Mattsson (Forsberg)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.