Pontus Netterberg gjorde mål mot sitt ”egna” lag när Malmö slog Växjö. Foto: TT

Netterberg sänkte sitt gamla lag

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Netterberg är utlånad till Malmö från Växjö. Idag möttes lagen i Malmö Arena och då passade Netterberg på att göra sitt första mål i Redhawks.

När Växjö Lakers värvade Malmös Nichlas Hardt gick forwarden Pontus Netterberg i motsatt riktning på ett lån säsongen ut. Netterberg har inte fått någon vidare start i sin nya klubb. På sina tre första matcher i Redhawks har laget förlorat samtliga.

Men när klubben han är utlånad ifrån kom på besök i Malmö visade Netterberg framfötterna direkt. Redan efter 1.59 fick forwarden in pucken i mål och gjorde sitt första mål i sin nya klubb. Två minuter senare utökade hemmalaget ledningen till 2-0.

Brendan Shinnimin reducerade till 2-1 i den andra perioden och fick i den tredjen chansen att kvittera när de fick en straff. Men Janne Pesonen kunde inte överlista Lars Volden som räddade. Lakers tryckte på framåt för att få till en kvittering men Volden storspelade för Malmö. Istället kom 3-1 i tom kasse till Redhawks genom Jens Olsson.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

3 - 1

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

2-0, 0-1, 1-0
Malmö Arena, Malmö
Publik: 7822

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.