Redan efter två minuter låg Pittsburgh under med 0–2.

Knappa kvarten senare var det 0–3.

Men när matchen var slut hade Pittsburgh vänt till 4–3.

– Det är så starkt, säger Jonas Andersson.

Snacka om supervändning!

Trots att Boston redan efter elva sekunder satte 1–0 genom Patrice Bergeron och mindre än två minuter senare utökade till 2–0 genom ett vasst handledsskott av Anders Bjork, så var det Pittsburgh som vann kvällens NHL-match i Pennsylvania.

Kvittering i boxplay

Efter att NHL:s målkung Davis Pastrnak noterats för 3–0 (ett mål som i själva verket var ett självmål) en kvart in i perioden bytte matchen skepnad.

Efter två reduceringar så kvitterade Jack Johnson i numerärt underläge i början av den tredje perioden genom ett stenhårt och välplacerat slagskott.

Malkin inblandad i 4–3

Men det tog inte slut där. För i periodens 13:e minut kom även 4–3 för Pittsburgh. Jevgenij Malkin tacklade Charlite McAvoy bakom den förlängda mållinjen och passade fram till Bryan Rust som slog till direkt och gav Pittsburgh ledningen.

– Malkin får visa att han har flera dimensioner. Han kan vinna närkamperna bara genom ren styrka och sen så har han spelsinnet också, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

”Så starkt”

4–3 blev matchens sista mål, och Pittsburgh vann alltså trots deras mardrömsstart.

– Det är så starkt att komma tillbaka från ett 0–3-underläge, säger Andersson imponerat.