Lindblom tillbaka i natt efter cancern: ”En inspiration”

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Lindblom har gjort comeback i NHL efter sin cancerbehandling.

Svensken spelade omkring 17 minuter när Philadelphia vann den sjätte kvartsfinalen mot New York Islanders med 5-4 efter förlängning och tvingade fram en sjunde och avgörande match.

– Jag har bara försökt att tänka positivt, säger han.

Lindblom fick stående ovationer av båda lagen när han i natt gjorde sin första match sedan i december förra året, då han diagnostiserades med Ewings sarkom, en ovanlig typ av skelettcancer.

För cirka två månader sedan blev Gävlesonen friskförklarad efter sin cellgiftsbehandling och nu är han alltså tillbaka i spel.

– Jag visste att jag skulle spela igen, men inte när. I dag var det dags och jag är väldigt glad att det var i dag, med de här grabbarna. Jag har bara försökt att tänka positivt under hela behandlingen, säger Lindblom på presskonferensen efter nattens seger.

”Har varit en inspiration”

Flyers vann med 5-4 efter förlängning vilket innebär att Lindblom får mer speltid natten mot söndag när kvartsfinalserien ska avgöras.

– För oss spelar det ingen roll att det är den sjunde och avgörande matchen, för oss har det varit avgörande matcher länge nu, säger Lindblom.

Svensken hyllades av lagkamraterna på presskonferensen efteråt.

– Hela säsongen har han varit en inspiration. Det har gett oss en massa energi. Det var häftigt att se honom där ute i dag, säger målvakten Carter Hart på presskonferensen.

– Det är helt fantastiskt att få ha med honom igen efter allt han varit med om.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

4 - 5

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

1-2, 3-1, 0-1, 0-0, 0-1
Scotiabank Arena, Toronto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.