Tampa vände snabbt mot Islanders och är nu bara en match från Stanley Cup-final. Foto: TT

Hedmans Tampa nära final

Uppdaterad
Publicerad

Victor Hedmans Tampa Bay Lightning är bara en seger från final i Stanley Cup.

Detta efter en blixtrande snabb vändning i 4–1-segern mot New York Islanders.

Först hände ingenting, sedan ingenting och därefter... hände allting på mindre än en halvminut.

11.27 in i andra perioden snodde Brock Nelson åt sig pucken, snirklade förbi ett par Tampaspelare och placerade in 1–0 för Islanders.

Snabba Tampamål

Njutningen av att få spela i ledning varade i futtiga 15 sekunder. Sedan tog Blake Coleman hand om en långpassning, vände bort Semjon Varlamov och satte 1–1.

Ny tekning i mittzonen följde – och sedan dröjde det bara 12 sekunder innan pucken återigen låg i kassen bakom Varlamov. Den här gången efter ett snabbt Tampaanfall, där Nikita Kutjerovs fina sidledsbackhand spelade fram Ondrej Palat till 2–1.

En galen vändning som satte Tampa Bay i förarsätet inför slutperioden, där Palat och Kutjerov assisterade till Brayden Points 3–1. När Pat Maroon spädde på till 4–1 med drygt två minuter kvar var matchen definitivt avgjord.

Kan avgöra i nästa match

Victor Hedman & Co leder nu med 3–1 i matcher och har därmed – om det behövs – tre chanser att ta sig till Stanley Cup-final.

I den andra semin är läget identiskt. Dallas har ett 3–1-grepp mot Vegas.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

1 - 4

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

0-0, 1-2, 0-2
Rogers Place, Edmonton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.