• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Chicagos Gustav Forsling klev fram och blev hjälte i förlängningen mot Buffalo. Foto: TT Nyhetsbyrån

Forsling hjälte i sekunddrama

Uppdaterad
Publicerad

Vissa dagar på jobbet är roligare än andra.

Fråga bara Gustav Forsling som först spelade fram till två mål innan han själv avgjorde i förlängningen för Chicago.

– Det är helt klart det bästa jag varit med om här borta, säger han till Sportbladet.

Med fyra sekunder kvar i förlängningen sköt han från blålinjen förbi landsmannen Robin Lehner i Buffalomålet som var skymd.

– Det är en fantastisk känsla. Jag hörde från bänken hur de skrek att det bara var några sekunder kvar, så jag bara sköt, säger den 21-årige matchhjälten enligt AP.

Dessförinnan spelade han fram till lagets två andra mål under ordinarie tid.

– Det är helt klart det bästa jag varit med om här borta. Det är sånt man drömmer om när man fantiserar om NHL som barn. Särskilt roligt var det eftersom vi verkligen behövde den här segern, säger han till Sportbladet.

Chicagos seger var den första efter fem raka förluster.

Lehner storspelade annars i Buffalos mål och räddade 48 skott.                     

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.