Gabriel Landeskog stod för två assist i Colorados seger. Foto: TT

Gabriel Landeskog bakom Colorados övertidsseger

Den första kvartsfinalmatchen mellan Colorado och St. Louis slutade med en övertidsseger.

Hemmalagets svenske stjärna Gabriel Landeskog spelade fram till det avgörande målet när Colorado vann med 3-2.

Det var en svängig match som avgjordes tidigt på morgonen, svensk tid.

Bortalaget St. Louis inledde målskyttet i den första perioden. Colorado svarade upp med dubbla mål – där Gabriel Landeskog fick en assistpoäng till 2-1-målet.

Colorado såg ut att gå mot seger men med tre minuter kvar av matchen kvitterade St. Louis. Jordan Kyrou prickade in 2-2-målet i powerplay, och tvingade fram övertid.

Där skulle Landeskog spela en avgörande roll.

Svensken grävde fram pucken bakom mål och spelade fram Josh Manson, som med ett snyggt skott satte dit 3-2 bakom Jordan Binnington i St. Louis-målet. Binnington som för övrigt räddade hela 51 skott under matchen.

Colorado leder nu matchserien, som spelas i bäst av sju, med 1-0.