Foto: Bildbyrån

NHL-draften skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

I och med det rådande värdsläget, med coronavirusets fortsatta spridning, meddelar NHL att den årliga draften, där lagen tingar spelare, skjuts upp. Den var planerad att hållas den 26-27 juni. När det istället blir av är fortfarande oklart.

”Detaljerna kring när, hur och var draften 2020 kommer att hållas kommer vi att meddela när det är fastslaget”, skriver NHL på sin hemsida.

Det betyder att de svenska spelarna, Alexander Holtz och Lucas Raymond, som väntas gå högt i draften, får vänta på att få reda på vilket lag som kommer att tinga dem.

Det stora affischnamnet, Alexis Lafrenière, som väntas gå först i draften, har fått se sin säsong avslutas i förtid, dår juniorligan i Kanada ställer in resten av säsongen. Han stod för 35 mål och 112 poäng på 52 matcher i år.

SVT förklarar: Det här är en pandemi – på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.