Udda mål när Crosby fullbordade hattrick: ”Hyfsad bonus”

Sidney Crosby blev stor segerorganisatör borta mot Columbus med tre mål och en assist.

Men målet som fullbordade stjärnans hattrick i den tredje perioden var av det mer udda slaget.

– Jag tror aldrig jag har gjort ett sådant mål tidigare, säger han efter 5-2-segern.

Pittsburghs lagkapten fick en drömstart på matchen när han passade fram Brian Dumoulin till 1-0 efter bara 32 sekunder.

Och då hade kvällen bara börjat för ”The Next One”.

Columbus vände visserligen 0-1 till 2-1, men den ledningen varade bara i 45 sekunder innan Crosby kvitterade med sitt första mål. Det återstod bara 29 sekunder av den första perioden när kanadensaren slog in en studsande puck från nära håll.

”Hyfsad bonus”

Han satte sedan kniven i Blue Jackets i spel fem-mot-tre när han prickade in 4-2 med ett rappt direktskott efter 13.32 i den tredje och sista perioden.

Crosby fullbordade sitt hattrick i tom kasse när han från långt nere i egen zon vallade pucken via sargen, i höjd med mittzon, och in i mål.

Skickligt – men var det meningen?

Efteråt berättade Crosby att det var menat som en passning till kedjekamraten Bryan Rust.

– Jag väntade mig att han skulle åka rakt så när han vek av missade jag honom. Då var jag mest upprörd över att det skulle bli icing så att pucken gick in var en hyfsad bonus, säger Crosby enligt Aftonbladet.

Nyquist toppar statistiken

Segern var Pittsburghs fjärde raka och de glödheta pingvinerna har nu vunnit 15 av sina senaste 17 matcher från den 4 december och framåt.

Svenske Gustav Nyquist satte 1-1 för Columbus i numerärt underläge i den första perioden. Han snodde då pucken från Jevgenij Malkin, utmanade ryssen en mot en, missade sitt första skottförsök men satte det andra.

Målet var hans fjärde i spelformen den här säsongen, flest av alla i NHL och bara ett i från Rick Nash klubbrekord på fem mål i numerärt underläge säsongen 2008/2009.

MER ISHOCKEY: Pudas ett av namnen i Tre Kronors OS-trupp: ”Det bubblar i magen”