Foto: TT

NHL-stjärnor skänker 45 000 till Sundsvall Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvall Hockey har ekonomiska problem och nu kommer stöd från oväntat håll. Det är NHL-stjärnorna Alexander Steen, Jaden Schwartz och Paul Stastny som går in och stöttar klubben. Totalt rör det sig om 45 000 kronor som NHL-trion skänker till klubben, det skriver Sundsvalls tidning.

I mitten av april påbörjade Sundsvall Hockey en insamling med målet att samla in 200 000 kronor. Innan helgen hade klubben fått in drygt 100 000 kronor.

Då kom tre gåvor från NHL-stjärnorna Alexander Steen, Jaden Schwartz och Paul Stastny. Alexander Steen själv bidragit med 25 000 medan Schwartz  och Stastny skänkt 10 000 kronor vardera. Steens bidrag är det enskilt största bidraget som någon gett till klubben medan Stastny och Schwartz bidrag tillsammans med ett anonymt bidrag är de näst största. Insamlingen är därmed uppe i över 146 000 vilket är 73% av det uppsatta målet.

Ekonomisk kris

Sundsvall Hockey spelade för två säsonger sen i Hockeyallsvenskan men åkte ur och fjolåret i division ett blev heller ingen framgångssaga. Den största förlusten för klubben är dock på den ekonomiska sidan där man nu har ett negativt eget kapital på drygt 4,5 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer