St. Louis Oskar Sundqvist. Foto: TT

NHL-svensken: ”Det värsta jag har varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Sundqvist, 25, bevittnade hur lagkamraten Jay Bouwmeester kollapsade i avbytarbåset.

Oroade spelare såg sedan hur veteranen bars ut på bår för att akut föras till sjukhus.

– Detta är det värsta jag varit med om, säger han till SVT Sport.

Ungefär tolv minuter in i den första perioden mellan Anaheim och St. Louis avbröts plötsligt matchen för att aldrig återupptas.

St. Louis försvarsveteran Jay Bouwmeester hade då kollapsat i avbytarbåset med hjärtproblem och fick akut föras till sjukhus i ambulans.

Flera svenskar var på plats i Honda Center i Anaheim och bevittnade de otäcka scenerna, däribland lagkamraten Oskar Sundqvist som är skadad och därför befann sig på läktarplats.

– Jag satt i pressboxen och detta är det värsta jag varit med om. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi alla var så jävla rädda och chockade, säger han till SVT Sport.

St. Louis berättar i ett pressmeddelande att Bouwmeester drabbats av hjärtproblem, men nu är vid medvetande och vaken. En uppdatering kring hans status förväntas komma senare under onsdagen.

KLIPP: NHL-veteranen kollapsade i båset med hjärtproblem

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.