Visa alla (3)

Nichlas Falk föll ihop under hyllning

Inför matchen mellan Djurgården och Färjestad hyllades Djurgårdslegendaren Nichlas Falk då hans tröja nummer 16 hissades i taket på Hovet. När han skulle gå fram till ett bord för att ta emot publikens hyllningar föll han plötsligt ihop.

Nichlas Falk skulle gå fram till ett bord för att tala till publiken, men då föll han plötsligt. Han reste sig ändå rätt så snabbt och greppade mikrofonen.

– Oj, det blev en youtubegrej, sade Falk direkt efter fallet.

– Nu är det bra, men jag har aldrig varit med om något liknande. Det bara svartnade, sade han i en intervju med C More.

Men under intervjun blev Falk yr igen och var tvungen att sätta sig ner.

Sjukvårdspersonal var snabbt framme för att ta hand om Falk, som sedan kunde ta sig till domarrummet för egen maskin där han fick fortsatt behandling.

”Klassiskt blodtrycksfall”

– Det var ett klassiskt blodtrycksfall. När jag kom ut på isen var han helt kontaktbar. Vad som kan orsaka blodtrycksfall är många faktorer. Stress, nervositet eller orolighet kan spela in, säger Djurgården lagläkare Bengt Gustafsson till klubbens webbplats.

Falk mår enligt Gustafsson bra.

– Det finns absolut ingen anledning till oro, det här ska ordna sig, säger han.

Efter fallet stämde publiken upp i hyllningsramsor till legendaren som gjorde 16 säsonger i Djurgården.

Idag fungerar Falk som tränare för Södertälje SK i hockeyallsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer