Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Loob är kritisk mot Nichlas Torps tackling. Foto: Billdbyrån

Nichlas Torp stängs av efter fula tacklingen: ”Kan inte försvara sig”

Uppdaterad
Publicerad

Han klarade sig från utvisning.

Men nu har HV71-backen Nichlas Torp fällts i Disciplinnämnden för sin huvudtackling på Leksands Marcus Karlberg.

Straffet: tre matcher avstängning.

Det var i mitten av den andra perioden i HV71:s hemmamatch mot Leksand som Nichlas Torp prickade motståndaren Marcus Karlbergs huvud med en tackling.

– Karlberg klarar sig bra och fortsatte spela, men det blir onödigt. Han riktar ju armbågen rakt ut mot huvudet på Karlberg. Domarna måste ha varit lite felplacerade. Man kommer nog att titta på det och det kan eventuellt bli en avstängning. Jag tycker det är onödigt att skicka armbågen upp mot huvudet, sa SVT:s expert Håkan Loob i Hockeykväll.

Under fredagsmorgonen anmälde SHL:s situationsrum Torps tilltag till Disciplinnämnden och nu har domen kommit. 33-åringen döms till tre matchers avstängning och 8 750 kronor i böter.

”Karlberg stoppar pucken med sin högra skridsko när Torp kommer med fart och med en uppågående rörelse sätter vänster axel i huvudet på Karlberg som inte kan försvara sig”, skriver Disciplinnämnden i sin dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.