Det blir inget mer NHL-spel för Niklas Hjalmarsson. Foto: TT

Niklas Hjalmarsson har spelat sin sista NHL-match

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet är taget.

Det blir inget mer spel för Niklas Hjalmarsson i NHL.

– Jag har inte samma hunger längre, säger han till Smålands-Tidningen.

Den 34-årige backen hintade redan i maj om att han kunde ha spelat sin sista NHL-match och i helgen skrev nordamerikanska medier att så blir fallet.

Något Hjalmarsson nu bekräftar.

– NHL-karriären är över. Det blir inget mer spel. Det är något som vuxit fram under en längre tid. Det finns inte samma hunger längre och jag vill välja att sluta själv innan man blir utskickad från ligan. Jag mår väldigt bra i kroppen och det är något jag verkligen värdesätter att göra även efter karriären. Därför känns det här som rätt tid att sluta, säger 34-åringen till Smålands-Tidningen.

Framgångsrik med Chicago

Hjalmarsson är känd som en defensiv back med en uppoffrande spelstil. Han var som mest framgångsrik i Chicago där han spelade tio säsonger och vann Stanley Cup vid tre tillfällen. De fyra senaste säsongerna tillbringade han i Arizona där han var assisterande lagkapten.

På 821 grundseriematcher i NHL gjorde han 172 poäng fördelade på 25 mål och 147 assist.

Hjalmarsson var även med och tog silver på OS i Sotji 2014.

MER NHL: Tampa Bay försvarade titeln (8 juli):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.