Peter Andersson och Nils Ekman. Foto: Bildbyrån

Nils Ekman uppges ta över Brynäs inför kvalet: ”Jag kan inte bekräfta eller kommentera”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs väljer att sparka tränaren Peter Andersson inför kvalet, något som Sportbladet avslöjade och tränaren själv bekräftade för Expressen.

Ersättare blir enligt Sportbladet Josef Boumedienne och SVT Sports expert Nils Ekman.

– Jag har egentligen inget att säga om den situationen. Jag känner mig lite obekväm i att sitta här i tv och prata om det, säger Ekman i SVT:s NHL-sändning.

Brynäs står inför ett tungt kval. I en bäst av sju serie mot HV71, där förloraren åker ur SHL. Då väljer man alltså att ändra på tränarsidan. Något som SVT Sports expert Mikael Renberg tycker är bra.

– Jag tycker det är ett korrekt beslut. Jag tror att de behöver en förändring, säger han i SVT Sports NHL-sändning.

”Inte så villig”

Nils Ekman, som sitter som expertkommentator när SVT sänder Nashville-Chicago när avslöjandet från Sportbladet kom, ville inte kommentera det allt för mycket.

– Jag har egentligen inget att säga om den situationen. Jag känner mig lite obekväm i att sitta här i tv och prata om det, säger han.

– Jag är inte så villig att kommentera det här.

”Följer SHL”

SVT Sports kommentator Chris Härenstam frågade då om Ekman kunde bekräfta att han fått en förfrågan från Brynäs.

– Jag kan inte bekräfta eller kommentera på något sätt. Jag säger ingen kommentar förutom att jag följer SHL och ishockeyn i stort och att jag vill träna ishockey.

Någon som kunde säga något var Mikael Renberg, som var tydlig.

– Jag har ju rätt att spekulera hur mycket jag vill. Jag tror att han har fått frågan, annars hade han sagt det i det här långa svaret, säger Renberg.

KLIPP: SVT sänder dokumentär om Sven Tumba (31 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.