SVT:s hockeyexpert Nils Ekman tror det blir seger mot Slovakien. Foto: Bildbyrån

Experten inför ödesmatchen: ”Det blir en riktig rysare”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor behöver vinna i kväll mot Slovakien för att fortfarande ha chansen att nå VM-kvartsfinal.

SVT:s hockeyexpert Nils Ekman tror att de svenska spelarna pallar för trycket.

– Det här är en riktig rysare, men jag tror på svensk seger med 4-2, säger han.

Nils Ekman har följt det svenska laget under turneringen och såg Tre Kronors matchvärmning i förmiddags på plats i Riga.

Han tycker att spelarna ger ett lugnt och avslappnat intryck.

– Killarna är förberedda. De har varit i pressade situationer tidigare. Kanske inte såhär i ett VM där en hel nation förväntar sig en plats i slutspelet, men ända sedan barnsben har de drömt om att vara hockeyspelare och att vara i de här situationerna, säger Ekman och tillägger:

– Det som skulle kunna hända är att Sverige får några oturliga studsar mot sig och hamnar i underläge. Då kan det komma in hjärnspöken och då kan korthuset rasa.

Trots historiska förluster mot Danmark och Belarus i inledningen av VM vidhåller Nils Ekman att Tre Kronor är en medaljkandidat.

– Sverige är en medaljkandidat och har ett bra lag. Tittar man till spelartruppen så har Sverige ett bättre lag än Slovakien, men ser man till hur båda lagen har presterat i den här turneringen är det här en riktig rysare. Det kommer att bli en jämn match.

Slovakien besegrade Danmark med 2-0 i går och toppar Sveriges grupp med tolv poäng inför söndagens matcher.

VM

Sverige logo

Sverige

3 - 1

Slovakien logo

Slovakien

0-1, 1-0, 2-0
Riga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.