Bullfirande för Norge – VM-seger på nationaldagen

Uppdaterad
Publicerad

På femte försöket kunde Norge ta sina första VM-poäng. Stor matchvinnare blev Christian Bull med sina tre mål i 5-3-segern mot Österrike, i en svängig match. –Ingenting förvånar mig i den här matchen längre, sa expert Jonas Andersson.

Norge ser ut att hålla sig kvar i A-VM, det efter sin första trepoängare.

– Norge tror på det de gör och det är därför de till slut vinner den här viktiga matchen, sa expert Jonas Andersson.

Ishockey-VM

Det trots att Österrike kommit tillbaka gång på gång och i tredjeperioden varit spelförande. Det tack vare sina toppspelare med Michael Raffl i spetsen.

Men Norge hade Christian Bull (tidigare spelare i Björklöven).

Efter att Österrike kvitterat till 2-2, så tog 22-årige Bull tag i händelserna och gjorde två av matchens tre sista mål, det sista i tom kasse.

– Man får njuta, man får ha ett leende, nu gäller det att fokusera på nästa match men i dag vinner vi för att vi är lite smartare, sa Bull till SVT Sport.

Österrike står fortfarande på noll poäng. Deras sista VM-match mot Italien kommer med all säkerhet bli direkt avgörande om vilket av lagen som håller sig kvar i A-VM.

VM

Österrike logo

Österrike

3 - 5

Norge logo

Norge

0-1, 1-1, 2-3
Bratislava
Publik: 8196

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet